Három gördeszkás nonprofit nőnapra!

March 8, 2018

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Úgy gondoltuk, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából összeszedünk nektek három olyan nonprofit szervezetet, akik a gördeszkázáson keresztül tesznek a társadalmunkért és közvetve-közvetlenül támogatják a női egyenjogúság előremozdítását, vagy az egyes országokban hátrányos helyzetből induló lányok esélyegyenlőségét.

 

Girl Skate India

 

 

A GSI Attita Verghese, az első indiai, női szponzorált gördeszkás projektje. A szervezet fókusza így elsősorban India, céljuk pedig helyi közösségek építése, és az országban amúgy is erősen szeparált fiúk és lányok egyesítése a gördeszkázáson keresztül. Rengeteget oktatnak és a fenti deszkázást népszerűsítő turnévideó is kiváló példa a tevékenységük pozitív hatásaira, sőt nemrég sikerült a Vans figyelmét is felkelteniük egy közös munka erejéig.

 

Itt támogathatod őket.

Facebook

Instagram

 

 

Skateistan

 

 

A Skateistan talán a legismertebb gördeszkás nonprofit szervezet. Jelen pillanatban Afganisztán, Kambodzsa és a Dél-afrikai Köztársaság területén működnek különböző programjaik, melyek keretein belül 5-17 éves gyerekekkel foglalkoznak. Oktatásokat szerveznek, tanítanak és iskolákat hoznak létre, pályákat építenek és különböző fejlődést elősegítő programokat tartanak a lányokból, fogyatékkal élőkből és más nehéz sorsú gyerekekből álló csoportoknak – mindezt a gördeszkázáson keresztül. A 2007-ben indult szervezet sikereire igazán büszke lehet a közösségünk.

 

Itt támogathatod őket.

Facebook

Instagram

 

 

SkataPal

 

 

A 2013-ban alakult SkatePal Palesztina fiataljainak százait segíti a gördeszkázással. A helyiekből és önkéntesekből álló szervezet skateparkokat épít, gördeszkákat, oktatást és biztonságos körülményeket biztosít az ottani, egyre több fiút és lányt számláló közösségnek.

 

Itt támogathatod őket.

Facebook

Instagram

 

This post was written by mediumskate

Comments are closed here.