Három gördeszkás nonprofit nőnapra!

március 8, 2018

Úgy gondoltuk, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából összeszedünk nektek három olyan nonprofit szervezetet, akik a gördeszkázáson keresztül tesznek a társadalmunkért és közvetve-közvetlenül támogatják a női egyenjogúság előremozdítását, vagy az egyes országokban hátrányos helyzetből induló lányok esélyegyenlőségét.

 

Girl Skate India

 

 

A GSI Attita Verghese, az első indiai, női szponzorált gördeszkás projektje. A szervezet fókusza így elsősorban India, céljuk pedig helyi közösségek építése, és az országban amúgy is erősen szeparált fiúk és lányok egyesítése a gördeszkázáson keresztül. Rengeteget oktatnak és a fenti deszkázást népszerűsítő turnévideó is kiváló példa a tevékenységük pozitív hatásaira, sőt nemrég sikerült a Vans figyelmét is felkelteniük egy közös munka erejéig.

 

Itt támogathatod őket.

Facebook

Instagram

 

 

Skateistan

 

 

A Skateistan talán a legismertebb gördeszkás nonprofit szervezet. Jelen pillanatban Afganisztán, Kambodzsa és a Dél-afrikai Köztársaság területén működnek különböző programjaik, melyek keretein belül 5-17 éves gyerekekkel foglalkoznak. Oktatásokat szerveznek, tanítanak és iskolákat hoznak létre, pályákat építenek és különböző fejlődést elősegítő programokat tartanak a lányokból, fogyatékkal élőkből és más nehéz sorsú gyerekekből álló csoportoknak – mindezt a gördeszkázáson keresztül. A 2007-ben indult szervezet sikereire igazán büszke lehet a közösségünk.

 

Itt támogathatod őket.

Facebook

Instagram

 

 

SkataPal

 

 

A 2013-ban alakult SkatePal Palesztina fiataljainak százait segíti a gördeszkázással. A helyiekből és önkéntesekből álló szervezet skateparkokat épít, gördeszkákat, oktatást és biztonságos körülményeket biztosít az ottani, egyre több fiút és lányt számláló közösségnek.

 

Itt támogathatod őket.

Facebook

Instagram

 

Írta: mediumskate

Hozzászólás zárolva.