Bye bye Közraktár utca!

Két hete szombaton megtartottuk a Közraktár utcai Medium utolsó buliját. Bobakromenak köszönhetően volt zene, bemutattuk a legújabb Alap és Medium videókat és így, utoljára, hajnali 2-ig ment a buli a pincehelységben. Ez alkalomra kinyomtattuk az összes eddigi eseményünk flyereit, amiket egyben látva kénytelenek voltunk visszagondolni a Medium elmúlt 2 évére. 


Itt szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba és reflektálni erre az időszakra.
 
A hivatalos jelmondatunk is lehetne, annyiszor elmondtuk már, de mindig több szerettünk volna lenni egy egyszerű skateshopnál. Ez az eddigi történetünket elnézve úgy érezzük, hogy sikerült.
  
Ha magánál a skateshopnál kezdjük, a kezdetektől fogva az igazi gördeszkás márkákat szerettünk volna támogatni, így nagyon büszkék voltunk arra, hogy a nagy kedvencünk és a shop egyik első számú brandje, a Polar mellett olyan új skater owned cégek termékei kerültek itthon először a boltunkba, mint a Fucking Awesome, a Palace, az Alltimers, a Pizza Skateboards, vagy a Quasi. Emellett is komoly megtiszteltetés, hogy a hazai Alap Deszkák lapjait is mindig megtalálhatjátok a kínálatunkban.
Nem csak a márkák miatt különleges a shop, hanem mert igyekeztünk olyan légkört teremteni az üzletben, ahol egyáltalán nem probléma, ha valaki csak meg szeretné nézegetni a lapokat vagy ruhákat, sőt a kötetlen hangulat mellett mi örültünk a legjobban, ha időnk akadt elcsevegni veletek a legújabb videókról, vagy hardware őrületekről.
 
Sajnos az elejétől fogva tisztában voltunk a jelenlegi magyar gördeszkás szcéna tagoltságával, a különböző klikkekkel és a helyzet okozta nehézségekkel. Első számú célként tűztük ki, hogy tegyünk ez ellen. Szerencsére rengeteg olyan pillanat részesei lehettünk, amikor úgy éreztük, hogy a magyar gördeszkás társadalom képes volt összejönni és felülkerekedni az ellentéteken. Elég csak a magyar videópremierekre, a versenyekre és közös deszkázásokra gondolnunk.
 
Valami mindenképpen elindult.
 
Igyekszünk rendszeresen filmezni, videókat megjelentetni és ezekben teret engedni a fiatal tehetségeknek, valamint a nagy öregeknek egyaránt. Szeretnénk az eddiginél is több tripet szervezni Budapesten kívülre a vidéki városokba és közösen deszkázni a helyiekkel. Apropó vidék, kevés dolog lelkesít bennünket jobban, mint amikor az ország több pontjáról érkeznek deszkások a rendezvényeinkre!
 
És volt esemény rendesen: az első team videó challenge annyi mindenkit megmozgatott, hogy az bennünket is ledöbbentett, tartottunk illegális szülinapi jamet a Fővám téren, nem egyszer szerveztünk bulit és versenyt Nagy iccére, mutattunk be Synergy, Rios vagy külföldi videókat, besegítettünk Veszprémben és az idei szezont is együtt indíthattuk a Hubay skateparkban.

 
Nem feledkezhetünk meg a kiállításokról és zenei eseményekről sem, amiknek teret adhattunk a Közraktár utcában. Mészi hajmeresztő gördeszkás műveitől kezdve, a Hedonism vagy Jáger Attila alkotásokon át az All Caps crew filmbemutató és kiállításáig igyekeztünk sok újat bemutatni, hogy aztán a Bunker Brigád, a Buda Bumps, a 12 Feet Under és Nonó elképesztő zenei estjeiről ne is beszéljünk.
Ahogy a fentiekből is látjátok az álmunk, egy közösségépítő skateshop-bár-skatepark komplexum létrehozása majdnem sikerült. Na, és itt szeretnénk megemlíteni a skateparkot és eloszlatni a különböző tévhiteket.
 
Egy fedett pálya létrehozása volt az egyik legfőbb célunk és reményünk a Medium projekttel, melynek lehetőségét a Közraktár utcai helység teremtette meg. A skatepark befejezése után azonban csak nagyon kevés alkalommal volt esélyünk használni azt, melyet talán mi sajnálunk a legjobban.
 
A skatepark deszkázhatóságát első körben nem várt, súlyos épületgépészeti problémák akadályozták, majd a ház lakóinak ellenszenve és a hivatalos szervek tették lehetetlenné. A pálya használatához az eredeti felmérések alapján nem várt mértékű hangszigetelésre lett volna szükség, melynek komoly anyagi vonzata van. Az elhatározásunk komolyságát semmi nem mutathatja jobban, mint hogy a végsőkig kitartottunk az ötlet mellett, hiába hogy ettől kihasználatlanul állt az üzlethelyiség egy nagyobb része, mi nem adtuk fel, végig kerestük a megoldást.
 
A törést az hozta meg, hogy a hangszigetelés végső árajánlatai számunkra kivitelezhetetlen magasságokba szöktek, valamint a bérleti szerződésünket illetően sem sikerült megegyeznünk a helység tulajdonosával.
 
Feladni eszünk ágában sem volt, új helyet kerestünk a Mediumnak, mely így egyben egy új korszak kezdetét jelenti.
 
Az új helyen ugyan fizikailag “csak” egy skateshopot találtok majd, de ez számunkra azt jelenti hogy végre sokkal több energiát fordíthatunk az eseményeinkre, a termékpalettánkra és a magyar gördeszkázás építésére. Sok újdonsággal készülünk, de egy fedett skatepark ötletét sem engedtük el, folyamatosan keressük a helyet a pályának!
 


 
Zárásul pedig ami a legfontosabb, szeretnénk megköszönni az elmúlt időszakot mindenkinek, aki valaha is támogatott bennünket, eljött a rendezvényeinkre, velünk lógott vagy deszkázott, vagy csak belesett a pincehelyiség ajtaján. Mi továbbra is várunk mindenkit, aki gördeszkázik, vagy csak érdeklődik a kultúra iránt és igyekszünk megtenni mindent, hogy továbbra is több legyünk egy skateshopnál.