Ben Kadow interjú

Fotó: William Strobeck

Nem szeretnénk a szokásos „beszéljen helyette a deszkázása” közhellyel kezdeni, mert Bennek van miről beszélnie. Persze van olyan is amiről inkább nem akar, de ez így van jól.
Ha nem ismernéd, Ben elsőként a LurkNYC Strangers videójában tűnt fel, ahol az utolsó, záró részt kapta. Mint a legtöbb videórészében, itt is sok felvétel van az eséseiről. Eredetileg az volt a tervünk az interjúval, hogy egy kicsit ezekről a balesetekről faggassuk.
Jó ötletnek tűnt, meglesz a cikkünk és az internet is megkapja amit mindig is akar: egy videót amiben emberek zúzzák le magukat. Az egész addig működött is, amíg fel nem kerestük Bent. A beszélgetés során rájöttünk, hogy Ben egy nagyon érdekes figura és sokkal több van benne, mint az imént említett montázs.
Akkor ennyit a felvezetésről, alább az interjúnk Ben Kadowal, az egyik új kedvenc deszkásunkkal:

Village Psychic: Kezdjük néhány alapkérdéssel. Hány éves vagy, honnan származol és hol élsz most?
Ben Kadow: 20 éves vagyok és a New York állambeli Brewsterből jöttem. Most Brooklynban élek.

VP: Mikor költöztél New Yorkba?
BK: Ideköltöztem amint végeztem a középiskolával. Mindig ez volt a második otthonom, úgyhogy amikor megvoltam a sulival nem volt kérdéses, hogy hova menjek.

Ben Kadow: LurkNYC Strangers part

VP: Támogat most valaki?
BK: Igen, a 3D Skateboards és a Vans.

VP: Meg is akartam kérdezni: elég sokan a Supreme: Cherry új arcai közül a Fucking Awesomenál kötöttek ki. Nálad ez nem merült fel?
BK: Nem, nem vagyok az FA-nél. [Sajnos Brian Anderson cége, a 3D nem volt hosszú életű, így a megszűnése után Ben K mégis, szinte azonnal a Jason Dill és Anthony Van Engelen-féle Fucking Awesome köreibe került, hogy aztán a Hockey, az FA testvérmárkájának egyik első ridere legyen. Cipőszponzorát is hamar a Conversere cserélte. – Medium]

VP: Hogy jött a 3D lehetőség?
BK: Jó helyen voltam, jó időben és ismertem néhány embert.

VP: A brutális eséseid elég gyakran szerepelnek videókban. Hogy állsz egy trükkhöz? Úgy tűnik, hogy rögtön rávállalsz bármi is legyen az.
BK: Mindig máshogy. Ideális esetben nem terveznek előre semmit, deszkázgatok amíg támad egy ötletem és utána azt próbálom beadni. Sajnos ez ritkán fordul elő. Leginkább úgy alakul, hogy van egy elképzelésem, amit elkezdek mániákusan követni. Néha aludni sem tudok, amíg rá nem próbálhatok arra, amit kitaláltam. Aztán amikor odajutok, akkor vagy összetöröm magam, vagy elküldenek a spotról azonnal, vagy szerencsém lesz és belandolom a trükkö, ami eszembe jutott.

VP: Van akit kifejezetten felpörget egy durvább esés. Te is ilyen vagy?
BK: Nem, sőt pont az ellentéte. Van olyan, amelyik vicces, de alapból csak kételkedni kezdek tőlük magamban. Tudom, hogy videón jók ezeket a felvételek, de kezdek attól tartani, hogy csak az esésekre kerül nálam a hangsúly. Félek, hogy a végén az egyik esésem már valamelyik milliós nézettségű YouTube válogatásban fog kikötni. Nem szeretném, hogy a trükkök helyett mindenki inkább ezekre koncentráljon.
https://www.youtube.com/watch?v=l2R6t1gz_Sw

Hockey II

VP: Kik azok a deszkások, akiket gyerekkorod óta követsz? Kik a kedvenceid mostanában?
BK: Azok, akik a leginkább hatással voltak rám a kezdetektől: Alex Olson, Corey Duffel, Anthony Pappalardo, Ryan Ticknor és Heath Kirchart. Nem jut most eszembe egy rész sem, amit mostanában láttam és különleges volna, mert alig nézek videókat. Talán Dylan Rieder, mert bármi kerül ki a róla, az felejthetetlen és imádom Na-kel Smith deszkázását is.

VP: Mi érdekel még a deszkázáson kívül?
BK: Ha nem deszkázom akkor főzök, valamit főzésről olvasok, vagy épp valahol eszem. Mostanában nagyon sok inspirációt merítek a főzésből és néhány séf a gasztronómiával és a művészetekkel kapcsolatos elképzeléseinek megismeréséből. Látom a párhuzamokat és valahogy a deszkázáshoz is tudom kötni az egészet. Néha rajzolok még és szeretek olvasni. Most az Infinite Jestet olvasom. Nagyon sok hardcoret hallgatok és imádom a keresztrejtvényeket!

VP: Nagyon köszönjük az interjút, te szeretnél köszönetet mondani valakinek?
BK: Én köszönöm a lehetőséget! Köszönöm a barátaimnak, a családomnak és Brian Andersonnak.

Ben Kadow Pro Debut

Forrás: Village Psychic – http://www.villagepsychic.net/blog/2015/2/12/ben-k