Három gördeszkás nonprofit nőnapra!

Úgy gondoltuk, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából összeszedünk nektek három olyan nonprofit szervezetet, akik a gördeszkázáson keresztül tesznek a társadalmunkért és közvetve-közvetlenül támogatják a női egyenjogúság előremozdítását, vagy az egyes országokban hátrányos helyzetből induló lányok esélyegyenlőségét.
 
Girl Skate India
 


 
A GSI Attita Verghese, az első indiai, női szponzorált gördeszkás projektje. A szervezet fókusza így elsősorban India, céljuk pedig helyi közösségek építése, és az országban amúgy is erősen szeparált fiúk és lányok egyesítése a gördeszkázáson keresztül. Rengeteget oktatnak és a fenti deszkázást népszerűsítő turnévideó is kiváló példa a tevékenységük pozitív hatásaira, sőt nemrég sikerült a Vans figyelmét is felkelteniük egy közös munka erejéig.
 
Itt támogathatod őket.
Facebook
Instagram
 
 
Skateistan
 

 
A Skateistan talán a legismertebb gördeszkás nonprofit szervezet. Jelen pillanatban Afganisztán, Kambodzsa és a Dél-afrikai Köztársaság területén működnek különböző programjaik, melyek keretein belül 5-17 éves gyerekekkel foglalkoznak. Oktatásokat szerveznek, tanítanak és iskolákat hoznak létre, pályákat építenek és különböző fejlődést elősegítő programokat tartanak a lányokból, fogyatékkal élőkből és más nehéz sorsú gyerekekből álló csoportoknak – mindezt a gördeszkázáson keresztül. A 2007-ben indult szervezet sikereire igazán büszke lehet a közösségünk.
 
Itt támogathatod őket.
Facebook
Instagram
 
 
SkataPal
 

 
A 2013-ban alakult SkatePal Palesztina fiataljainak százait segíti a gördeszkázással. A helyiekből és önkéntesekből álló szervezet skateparkokat épít, gördeszkákat, oktatást és biztonságos körülményeket biztosít az ottani, egyre több fiút és lányt számláló közösségnek.
 
Itt támogathatod őket.
Facebook
Instagram