éS x Medium Game of Skate beszámoló és galéria

A GSD-hétvége bizonyította, hogy igenis van értelme szervezett keretek között foglalkozni a gördeszkázással Magyarországon is, hiszen a világon talán egyedülálló módon, kis közösségünknek sikerült duplán is megünnepelnie a Go Skateboarding Day-t! Június 21-re a Rios crew és a Vans Europe készült egy parádés közös jammel, míg szombaton a Medium a Store13-mal és az éS-sel összeállva bonyolított le egy klasszikus Game Of Skate-et.

A helyszín a Hubay Jenő park volt, ahová már többször szerveztünk közös session-t. A kiváló talajjal rendelkező pálya ordított egy ilyen rendezvényért, így a helyszínválasztás során szinte fel sem merült más alternatíva. Távol esik ugyan a budapesti városközponttól, de rendesen rácáfoltatok erre a problémára, hiszen rengetegen érkeztetek az ország különböző pontjairól – Pécs, Szombathely, Vasvár, Miskolc, Debrecen, Tata, Kaposvár és még ki tudja hány helyről jöttetek megküzdeni egymással SKATE-ben.

A nagy érdeklődés minket is meglepett, több mint hatvan indulóval kellett számolnunk, amire megmondjuk őszintén nem voltunk felkészülve és egy kicsit meg is nehezítette, illetve elhúzta időben a verseny lebonyolítását (ígérjük, legközelebb erre fokozottan készülni fogunk!). Kategóriák nem voltak, azonban igyekeztünk mindenkinek egyenlő esélyeket biztosítani egy jó játékra, így két „kalapból” párosítottunk – a hazai gördeszkázás szponzorált/tapasztaltabb alakjait egy úgynevezett kiemelt kalapból párosítottuk össze, hogy aztán csak a második harmadik körben kerülhessenek össze a feltörekvő srácokkal.

Mi úgy gondoljuk, hogy ez tök jól működött, hiszen volt olyan nem kiemelt, aki egészen az elődöntőig menetelt. A papírforma azonban ismét csak tutinak bizonyult, hiszen a döntőben a Dessewffy Marci, Petrányi Lajos ’Ostya’, Mihályfi Dávid trió csapott össze egy nem túl hosszú, viszont annál ütősebb trükkökkel teli fináléban. Rajtuk kívül óriásit deszkázott például Szabó Norbi, Macsu Feri, és Záhonyi Bálint is, de a Nagy testvérpárnak (Alex, Berti) is respekt, hiszen hatalmasat mentek. Üdítő volt továbbá olyan, számunkra eddig kevésbé ismert arcok deszkázását nézni, mint Róka, Pelley Barnabás (neki ezúton is jobbulást kívánunk!), Vágó Dani, Molnár Olivér, vagy az őrült pressure flipekkel mindenkit meglepő Garcia.

Köszönjük nektek, hogy ennyien eljöttetek, valamint köszönet a Kukaskate brigádnak és Milány Daninak a cateringért, nélkületek biztosan nem maradt volna erőnk a döntőkre ebben a melegben! Jövőre reméljük ugyanitt tali!

Eredmények:
I. Mihályfi Dávid
II. Petrányi Lajos ’Ostya’
III. Dessweffy Marcell

Különdíjak:
Pelley Barnabás – sajnos egy komoly sérülés miatt nem tudta folytatni a versenyt

Vágó Dani – aki nem csak a legfiatalabb volt, de egyben az egyik legügyesebb is, és csak balszerencse miatt nem sikerült a harmadik körig jutnia

Szabó Norbert – aki a végső győztes Mihályfi Dáviddal szemben maradt alul egy végtelenül kiélezett küzdelemben az elődöntőben

Fotók: Kovács Bálint – mediumskate