It’s a London Thing: Palace

Lev Tanju és a londoni PWBC (Palace Wayward Boys Choir) skate crew felforgatta a gördeszkás világot amikor 2010 körül elindították a Palace Skateboardst a mára már jól ismert, Hi8 kazettákra vett videóikkal, háromszöges „Tri-Ferg” logójukkal, majd később olyan cégekkel való kollaborációikkal, mint az adidas vagy a Reebok.

A Palace, ami egy ironikusan „palotának” keresztelt dél-londoni lakásról kapta a nevét, amiben néha egyszerre akár 8-9 deszkás, a PWBC crew zsúfolódott össze, mára az egyik legnagyobb gördeszkás és streetwear márkává nőtte ki magát.
A deszkás világ először a Don’t Watch That nevű online csatornán keresztül hallhatott róluk, ahol híradókat alászinkronizálva Palace Waywards Global Skateboarding News néven kommentáltak videókat és mutattak be felvételeket az ikonikus londoni South Bank spot lokáljaiból álló csapatról.

PWBC NEWS 9

A teamben helyett kaptak olyan, addigra már ismertebb brit deszkások, mint Chewy Cannon, Lucien Clarke és Rory Milanes, valamint olyan undergroundabb arcok is, mint Charlie Young vagy Karim Bakhtaoui. A team 2011-es videója, az agyonmásolt VHSek képi világát idéző Tres Trill volt az első nagyobb visszhangú megjelenésük, ami akkora siker lett, hogy 2012-ben a Brand of the Year díjat is megkapták a BESA-n.

PALACE – TRES TRILL

A Palace rengeteg inspirációt merít az angol „rave-korszakból” és úgy általában a 90’-es évek brit popkultúrájából, így nem meglepő, hogy az elmúlt években a hype megállás nélkül nőtt a márka körül és az ő figyelmük is egyre inkább a divatra terelődött. A cég mára az egyik legfontosabb és legtöbb követővel rendelkező streetwear márka, amit olyan celebek hordanak, mint Jay-Z vagy Kanye West. Ruháik külön vonalat képviselnek, amikhez már csak saját New York-i és londoni üzletükben, vagy olyan exkluzív áruházakban, mint a Dover Street Market lehet hozzájutni.

Mindennek ellenére a Palace még mindig hű a gördeszkás gyökereihez. A Blueprint Skateboards csődje után az egyik legnagyobb angol gördeszkás, Danny Brady is a Palacenél kötött ki, valamint leszponzorálták a fiatal tehetség Blondey McCoyt, az ausztrál Benny Fairfaxet és a Sabotage videókból ismert Jahmal Smitht. Emellett készítettek egy kollabot a New York-i Bronze56k-s arcokkal, a legfrissebb tour videójukat pedig teljes egészében a nyugati parton, Venice Beachen filmezték.

PALACE – V NICE

A cég legújabb durranása, hogy leigazolták a francia tech-legendát, a Cliché Skateboards megszűnése után sokáig lapszponzor nélkül maradt Lucas Puig-et. A team magáért beszél és nagyon is ideje van már a régóta bejelentett Palace nagy videónak, de addig is itthon először: Palace Skateboards a Mediumban!
https://www.youtube.com/watch?v=nwyRuqMwcXc