Medium Mondays 19/12/16

Megjelent a modern gördeszkázás Jason Dilljének, Blondey McCoynak a legújabb videója, ami a Freedom Nineteen címet viseli. Az ex-Palace deszkás mindemellett néhány új, általa tervezhett Superstar 80’s-t is bemutatott.

A semmiből jött egy új Sabotage-videó is Brian Panebianco jóvoltából. Az ismét vérbeli east coast vájbokat hozó összeállításban Kevin Liedtke és Tyler Diettrich veszi be Philly barátságtalan utcáit.

Az Atlantic Drift legújabb epizódjában kelet felé vették az irányt a srácok. A tizedik, egyben az egyik legjobban sikerült epizód Moszkvába kalauzol bennünket. Az orosz főváros egyre felkapottabb a gördeszkások körében, de ilyen minőségben talán még senki sem deszkázta meg a szovjet szpotokat!

Az európai Vans-csapat is egzotikus úticélt választott magának. A Jake Church, Yann Horowitz, Helena Long, Daniel Miltiadou, Curtis Pearl, Victor Pellegrin, Sam Sitayeb, Joubert Vans Staden, Jordan Thackeray és Josh Young alkotta brigád a dél-afrikai Johannesburg utcáit fedezték fel deszkáikkal.

A héten érkezett egy dokumentumfilmbe ágyazott Stefan Janoski part is a Nike-tól. A kilencperces anyagban minden idők legnépszerűbb gördeszkás cipőjét tervező Janoski mutatja be művészetét a zenén, szobrászaton és gördeszkázáson keresztül.

Az adaptív gördeszkázás egyre inkább a közbeszéd része, melynek következtében rengeteg olyan nagyszerű gördeszkást ismerhettünk meg, aki felülkerekedett fogyatékosságán és maradandót alkotott egy olyan sportágban, ami még az ép embereknek is kihívást jelent. A Thrasher Magazine jóvoltából ismerjétek meg a siket Brian Estradat, aki felvette a kesztyűt a halló emberek számára tervezett világgal és betegségét előnyére fordítva vált nagyszerű gördeszkássá!

A sarkkörön túl is van gördeszkás élet. Ezt bizonyítja Nils Brauer és Friedjof Feye Arctic Circle című filmje. A kiváló hangulatú alkotásban srácok 7000km-t vezettek Hannovertől egészen a norvég Lofoten-szigetekig.