Medium Mondays 20/01/20

Még mielőtt belevetnénk magunkat a videóözönbe, szeretnénk meginvitálni titeket Peter Marcell barátunk budapesti kiállítására. A cseh és szlovák arcokból álló csapatának balkáni kirándulását analóg géppel megörökítő fotósnak ez már a harmadik tematikus összeállítása, amely a Monuments 3 nevet kapta és a műemlékek képezik az alapját. A kiállítás a Footshop és a Magyar Gördeszka Szövetség együttműködésében érkezik Budapestre. Részletek az eventnél!

MONUMENTS III: BUDAPEST TEASER (2020) from Stay 202 on Vimeo.

Ezen a héten több nagyobb volumenű összeállítás is napvilágot látott, melyek közül a holland Bombaklats az egyik legérdekesebb. A fél órás videó egyértelmű csúcspontja Tim Zom fullpartja, ami az első komolyabb megjelenése dokumentumfilmje megjelenése óta. Hogy mi vezetett karrierje megroppanásához és, hogy mi segítette az abból való kilábalást, azt megtudhatjátok Free Skate Mag-os interjújából!

Svédország és azon belül is a malmöi gördeszkázás kiemelkedik még a nyugat európai átlagból is. Valahogy a politika és a helyi kultúra is úgy alakult, hogy a gördeszkázás szerves részét tudja képezni a közösségnek. Elég, ha csak a Bryggeriet sulit, vagy a nagyobb márkákat – Polar, Poetic – említjük. Ám azonban most a lokál skateshopé, a Streetlab-é a főszerep, akik egy nagyszerű hangulatú, teljes értékű filmet dobtak ki, melyben minden megtalálható, ami miatt annyira imádjuk a svéd gördeszkázást!

Bemutatkoznak Japán jó értelmeben vett robot deszkásai, legalábbis azok, akik a Nike SB csapatának tagjai. A tíz perces összeállításban a mostanában ismertté vált csodagyerekek, mint Keyaki Ike, Kenya Okuno, Issei Morinaka, Ryo Motohashi, Yuto Horigome, Taihou Tokura, és Ryuhei Kitazume tűnnek fel.

Yaye Popson brigádja sem tétlenkedett. New Yokr-i crewjával egy igazi keletiparti hangulatú, lo-fi videót hoztak össze Potluck címmel és félórás játékidővel!

A kissé eltűnőben lévő Etnies is hallatta a hangját. Az amerikai márka csapata Spanyolországban turnézott, ahol a Malaga környéki napos oldal legjobb szpotjait fedezték fel.

Az egyéni részek közül a Zero-s Kanaan Dern hozta a héten a legjobbat. Kompromisszum nélküli gördeszkázás, hasonlóan határozott zenével, sok-sok para gappel és handraillel!

Reméljük a kialudt ausztrál erődtüzek nem néznek gördeszkás videókat különben újra lángra kapnak Josh Pall Passportos részétől.

Egy egészen üdítő stílusú arc mutatkozott be a Spitfire színeiben, John Clemmons személyében. Ha bírod a sok-sok korlátos trükkel operáló gnarly gördeszkázást, akkor ő a te embered (is)!

A hét egyik legfontosabb videója John Rattray nevéhez fűződik. Az egykoron Magyarországot is megjárt skót ex-profi legújabb filmjével a gördeszkás közösségen belüli mentális betegségekre igyekszik felhívni a figyelmet. Civil szervezésével már harmadik éve kelnek útra biciklivel Skócia útjain, hogy pénzt gyűjtsenek az említett problémákkal foglalkozó alapítványoknak. Az idei túra témája a sad plant volt, azt hogy hogyan vették az ahhoz vezető akadályokat, az alábbi összeállításból kiderül!