Medium Mondays – 20/04/06

Thrasher – Am Scramble 2019

Ahogy minden évben, a Thrasher tavaly is összeszedte a 2019-ben legtöbb port kavart am deszkásait egy közös trip erejére. Jack O’Grady a Pass~Port videó óta abszolút kedvencünk és itt is hatalmasat megy, a Primitive-es Giovanni Vianna kb. bármilyen trükköt felpattint egy korlátra és ugyan nem tudott a tripen végig részt venni, de minden Jacopo Carozzi felvétel hibátlan volt!


Element – KNÜCKS

Nem más, mint az éS Menikmati-t és a legtöbb Cliché videót is jegyző French Fred dobta össze ezt a friss Element promót, amiben teljes egészében az európai tagoké a főszerep. Mindenki nagyon jó, de Jaakko Ojanen-en már megint eldobtuk az agyunkat!


Ruben Spelta – Astratto part

A Free Skate Mag jóvoltából élvezhettük a fiatal Magenta am, Ruben Spelta légies mozdulatait, amiket a Blobys videókért felelős Hadrien Buhannic kapott lencsevégre Milánótól Párizsig.


Nike SB x Isle Skateboards

Tovább hasít a brit gördeszkázás, most a Nike SB szemelte ki magának az Atlantic Drift-eseket egy kollabra, amihez a vizuális támogatást stílszerűen Jacob Harris készítette. Deszkázik Chris Jones és Casper Brooker, sőt még pár Nick Jensen (ha nem rémlene ő ki, akkor itt üzennénk Hubának, hogy a Blueprint MFWTCB videója ki ne maradjon a Múltcore-ból!) felvételt is kaptunk.


Daniel Dent – With The Apple

A Supreme Cherry videója óta megváltozott a Los Angeles-i gördeszkázás képe. A 2000-2010-es években csak a patika (vagy annak látszó) korlátokat, lépcsőket és suliudvarokat láttuk a városból, amiért órákat ültek a forgalomban az arcok. Mostanában viszont, a Cherry óta kifejezetten, egyre inkább előtérbe került a város ezernyi elszórt, néha lapukkant, de színtiszta “LA” utcai spotjain való deszkázás. Erre ékes példa a Lotties Skateshop körül kialakult banda legújabb videója is, akik autózás helyett a shop körüli városrészben hajtanak, és ami az egyik kedvenc videónk volt a múlt héten.


Jake Kuzyk – Loaded

Az előbb említett Los Angales-i társaság egy részével (Chris Milic, Diego Todd) nyomulgattak a Vans kanadai tagjai (Dustin Henry, Dylan Fulford, Etienne Gagne), akiket elsősorban az Alltimers videókból ismerhetünk, és akiket a lokál Jake Kuzyk vitt körbe Vancouverben.


ЛУЧИ PACCBET WORLDWIDE

Az orosz Tolia Titaev & Gosha Rubchinskiy közös márkája mostanra egy elég komoly csapatot verbuvált össze, amit ideje is volt megvillantaniuk egy promó erejéig. Andrey Lyamtsev, Cambryan Sedlick, Joseph Biais, Lilian Fev, Yaroslav Kondratev és Tolia mozognak a Párizs-Moszkva-LA tengelyen.


Mômes – OH TONY

Ha már Párizs, akkor jöjjön a Place de la République kövein nevelkedett legfrissebb generáció! A Mômes az ő márkájuk, és a pólóik mellé kisérőnek rendszeresen jelentkeznek videókkal, most éppen a portugál kiruccanásukat megörökítve.


Old World

Nem tudunk elszakadni a francia fővárostól! Jack O’Grady kapcsán már felemlegettük a Pass~Port KITSCH című darabját, amihez kiegészítésül érkezett ez a montázs, a srácok Párizst, Brüsszelt, Londont és Koppenhágát érintő utazásának B-side klipjeivel.


SK8MAFIA – 4THEHOMIES

4THEHOMIES! Itt a San Diego-i maffia legújabb videója, ami ahogy a címe is sugallja, leginkább a haveroknak készült. Ráadásul annyira, hogy a hivatalos SK8MAFIA team-nek csak egy kisebb közös part jutott, de ennek ellenére is igazán élvezetes kis szettet hoztak össze.


Gronze in Thailand

Nyaralásoknak felkapott célpont, de deszkázni nem sokan járnak Thaiföldre, viszont ez nem állította meg a Max Geronzi, Samuel Parrado és Didrik “Deedz” Galasso triót, hogy felszenteljék az ország nagyrészt érintetlen spotjait.


IF YOU DON’T SKATE DON’T START

Eddig nem igazán volt a radarunkon a lengyelek Repeat márkája, csak Filip Dziewięcki részét csíptük el az új videójukból a Place magazinnál, de az akkorát szólt, hogy mindenképp meg kellett osztanunk veletek a teljes produkciójukat, ami a héten debütált.


MERLOT

Szintén a Free-nél került bemutatásra Ryan Flores legújabb alkotása, tele San Francisco-i lejtőkkel, és a magazin legutóbbi számában lenyúgöző interjút adó Simon Isaksson mellett Jameel Douglas, Ryan Barlow, a Magenta-s Leo Valls és Cody Rosenthal-lal az élén.


Maxallure – Lil’ Dre’s “Manifest Destiny” Part

Emlékeztek még a My First Skateboard gyerekkönyvre, amit mi is elhoztunk nektek? A könyv írója, Karl Watson a tulaja a Maxallure márkának is, akik nemrégiben jelentették meg az első promó videójukat. Az insta-sztár Lil’ Dre odatette magát és jó erős résszel zárja a dolgokat.


Melodi – BUG COLLECTION

Bevalljuk először a telefonos arconvágás borítókép miatt kattintottunk a linkre, de a keleti partról érkezett Melodi crew olyan nagyot ment a Bay Area spotjain, hogy simán leragadtunk végignézni az egészet.


Place – ОБРИГАДО Nike SB In The Low Countries

Tavaly a Nike SB szinte minden regionális csapatát befizette egy kisebb tripre a környékükön 58 Tour néven. A legtöbbet a Benelux arcok beszámolójára kellett várni, akiknek ugyan csak egyetlen egy nap nem esett az eső a turné alatt, de így is kiváló anyagot raktak össze.


Joey Guevara – Coattails Rough Cut

A februárban megjelent Coattails videó majdnem elkerülte a figyelmünket, pedig Joey Guevara deszkázását kifejezetten kedveljük. Pánikra semmi ok, a Thrasher gondoskodott róla, hogy a része bővített verzióját is megkapjuk.


Place – Eat Your Veggies With Ville Wester

A Place Skateboard Culture legújabb sorozatában a (valahogy még mindig nem Polar pro?!) Ville Wester-t kisérte el gurulgatni Koppenhága hatalmas, Fælledparken skateparkjába.


adidas Skateboarding – VAUGHN

Mint a legtöbb nagy cipőmárkának, az Adidas amerikai főhadiszállása is Portland-ben található, amit nemrégiben kiégeszítettek egy szolid kis fedett pályával. Ezúttal a cég legnagyobb nevei közül hárman: Dennis Busenitz, Daewon Song és Silas-Baxter Neal krúzolgatott együtt a parkban.


Cyrus Blair

Bármi is jelenjen meg Johnny Wilson csatornáin az szinte biztos, hogy a Mondays-be is bekerül. Jöjjön egy kétperces Cyrus Bennett egyveleg a második Call Me 917 videót is záró trükkökkel.


Slides & Grinds

A Slides&Grinds eddigi egyik legkeményebb meccsét nézhettük végig a hétvégén, amiben Bruno Dissenha és Vinicius Costa mentek egymás ellen a brazilok padka Game of S.K.A.T.E.-jében!


BEAGLE Tapes: Episode 14

Az megvan, hogy a Baker legendás filmese, Beagle indított egy Youtube csatornát amire a Baker 3 nyersanyagait pakolgatja fel, benne néhány eddig soha nem látott Andrew Reynolds felvétellel?!RIP Jeff Grosso

Sajnos az összeállításunk végén egy tragikus eseményről is meg kell hogy emlékezzünk. A napokban elhunyt Jeff Grosso, a gördeszkázás egyik emblematikus figurája, akit sokan őrült lázadóként ismerhettek meg a karrierje elején, és akit az utóbbi években talán még többen követtek a Loveletters to Skateboarding sorozata miatt. A fenti videórészlet tökéletesen örökíti meg mit is jelentett neki a gördeszkázás. RIP in Peace!