Medium Mondays 20/09/28

Szomorú hírrel kell kezdenünk a heti válogatásunkat, ugyanis 46 éves korában súlyos betegség következtében elhunyt a New York-i és San Francisco-i gördeszkázás ikonja, Keith Hufnagel. HUF-ot a fiatalabb generáció valószínűleg már csak a skateshopjáról/márkájáról ismerheti, de ez csak egy nagyon kis szelete annak, ami miatt őt is a legnagyobbak között tartják számon. Stílusa, trükkjei, valamint hozzáállása óriási hatással volt az egész sportágra. A Berrics válogatásával búcsúzunk tőle, nyugodjék békében!

Az újvonalas francia gördeszkázás hallatán a legtöbben valószínűleg Aurelien Girardra gondolnak először, de bizony fontos alakja lett az új generációnak Vincent Milou is, aki a Free Skate-en premierezte legújabb videóját. Lendületes, technikás és egy végtelenül szerény arc, akinek öröm nézni a gördeszkázását – mi legalábbis nagyon csípjük!

A Manrampes srácok után Chris “Cookie” Colbournnel állt össze a Cobra Man formáció, hogy ismét forradalmasítsák a gördeszkás és zenei klippek találkozását. Ennek eredménye egy igazán sajátos full part lett, amiben a parádés trükköket a zenekar színpadi produkciója egészíti ki. Sokan egyébként SOTY-t kiálltottak a videó láttán, de ezt döntsétek el inkább ti!

Los Angeles-i trap edit Spencer Semien és az Andalé gondozásában. Aki csípja a nyugati parti deszkázást, az biztosan nem fog csalódni!

100% techgnar, amit Nikolai Piombo a Shake Juntnak összehozott, ráadásul a végén egy olyan enderrel, amitől még Jamie Foy szája is tátva maradt!

A végére két nagyobb lélegzetvételű videót osztanánk meg veletek. Az első Japánból érkezett Pale címmel, amit Kenta Okamoto jegyez. Sosem látott spotok, varázslatos zene, valamint kreativitásban és stílusban erős arcok jellemzik. Aki nyitott az Európán és Észak-Amerikán kívüli gördeszkázásra, az garantáltan nem fog csalódni.

A másik montázs Phil Evanstől érkezett, aki a malmöi Dorkzone csapatot kapta lencsevégre meglehetősen lo-fi artsy stílusban. Ha tetszett az anyag, akkor olvassátok el a Free Skate magazin ehhez kapcsolódó írását, amit ide kattintva érhettek el.