Medium Mondays – 21/01/04

Davonte Jolly – GODSPEED

Az eddig leginkább csak a YouTube-on elérhető editjeiről ismert Davone Jolly első nagyvideója hatalmasat szólt! Az Illegal Civilization kollektíva által támogatott videóban nem csak az immáron lapmárkaként is funkcionáló cég első pro ridereit (Kevin White, Zach Saraceno és a felejthetetlen ender részt összedeszkázó Alex Midler) láthattuk, hanem feltűntek a Real (Ishod!!!), a Hardies és az FA deszkásai is.


Nike SB – Welcome To Melbourne

Geoff Campbell azután, hogy megalkotta 2020 egyik legjobb videóját a Pass~Port “Kitsch”-ével az év végére is tartogatott egy meglepetést a Nike SB segédletével. A kamerázás, a zene és a vágás ismét hibátlan, de a deszkázásra sem lehet panasz Melbourne utánozhatatlan spotjain többek közt Rowan Davis, Nick Boserio, vagy az év felfedezettje, Jack O’Grady jóvoltából.


Yardsale – YS2

Itt a brit Yardsale második videója, amiben az elsőhöz képest egy elég rendesen átformálódott csapattal (Keanu Robson, Jake Church, Zach Delarue, Adam Delarue, Bear Myles, Alex Hatfield, Stanley Pradel), de a tőlük megszokhatott stílusban prezentált streetelést láthattuk, néhány kemény trükkel Budapest utcáin is.


Pocket Skate Mag – MADLIS

Egy rövidebb lisszaboni kitérő után a Marek Zaprazny, Denny Pham és Colonel Zentgraffal kiegészült Pocket különítmény a spanyol főváros felé vette az irányt. Szerencsére nem ragadtak le Madrid Congreso-jának híres márványpadkáinál, hanem a helyi erők (Adrian Del Campo, Andrew Verde és Juan “Jura” Algora) vezetésével a városközponttól távolabbi, izgalmasabb spotok közül is bedeszkáztak párat.


Powell Peralta – Andy Anderson Skateboarding

Minél többször nézzük ezt a részt annál több kérdés merül fel bennünk. Miért nem köhögött ki egy kicsit több pénzt a Powell a zenére? Ez az első deszkás videó forrásmegjelelöléssel? Alex Chalmers guest trick? A sisak? Miért nem válogattja meg kicsit jobban a trükkjeit, hogy kerül bele egyszerre egy padkányi rock fakie és egy 20+ korlátos front smith? Ezeket megválaszolva és alaposabban kielemezve a jelenségét rájöhettünk miért is lebeg Andy Anderson a nagybetűs gördeszkaipar és a borzasztó YouTuber gördeszkás szcéna közti purgatóriumban, de mindettől függetlenül az biztos hogy egy teljesen szórakoztató és brutálisan tehetséges tagról beszélünk.


Luka Hornyanszky – Finta Part

Lukával nekünk is többször szerencsénk volt már együtt deszkázni, úgyhogy igazán kellemes meglepetés volt a legújabb részét nem máshol, mint egyenesen a Theories of Atlantis blogján viszont látni. Egy interjúval karöltve jelent meg, amiben többet tudhatunk meg a Split deszkásait dokumentáló Finta videóról is.