Medium Mondays – 18/01/29

Gustav Tønnesen – Between The Parts

Gustav Tønnesen a modern európai gördeszkázás egyik legizgalmasabb figurája, aki az Adidas és Sour videókból kimaradt anyagait dobta most össze egy új részhez. Tele van felfoghatatlan trükkökkel, de ha így magában ez sem lenne elég érkezett még egy bónusz remix a VX-es felvételeiből és egy teljes interjú is a legújabb Free magazinban.

2two2

A 2two2 egy friss montázs New Yorkból, a Call Me 917 és a Frog videók kimaradt felvételeiből, plusz egy Brooklyn Banks sessionnel Hjalte és Oskival, na meg a Quartersnackses arcokkal.

Carhartt – TAV

A Carhartt WIP ezzel a videóval köszönti Rémy Taveirát a csapatában, ahol többek közt az Atlantic Driftes Sylvain Tognellivel, Felipe Bartoloméval, meg az ausztrál Josh Pall és Sammy Winterrel fog együtt hajtani.

Sabotage in Spain

A Sabotage crew otthagyta a hideget Philadelphiában és inkább Spanyolország felé vette az irányt, hogy a helyiekkel deszkázzák szét a lokál spotokat. Talán ők pattintották fel először a MACBA padkáját kidobónak?

Vans x Öctagon, Alex Olson, Daniel Shimizu, Converse, Corey Duffel, stb.

Corey Duffel felülkerekedett a sérülésein és visszatért a színre ezzel az új résszel. A videót kísérő interjúban elmeséli miért láthattuk olyan keveset az elmúlt években és azt is, hogy pont Kevin Rodriguesék és a Converse segítettek neki összekapni magát.

A Duffman új videóját beharangozó Ben Kadow viszont úgy tűnik, hogy már nem Converset hord, hanem újra Vansben hajt. Közben Chico Brenes is szakított a DVS-szel és Erik Ellington is otthagyta a Suprát.

Utóbbira bizonyíték ez a kép, ahol páran azt is kiszúrták, hogy Andrew Reynoldson meg Adidas van, ami azzal együtt, hogy az új pártfogoltja Kader Silla épp nem Emericában deszkázik, ismét feltüzelte a pletykát, miszerint Reynolds csatlakozni készül az Adidas csapatához. Meglátjuk mi lesz belőle.

Valamivel pozitívabb hír viszont, hogy Cortina néven érkezik egy új prémium csapágymárka a Fucking Awesome pro Na-kel Smith és társaitól:

https://www.instagram.com/p/BegmLCKhzXD/?taken-by=mehrathontrading

A Weedmaps ezzel a videóval köszöntötte Stevie Williamst a csapatban (akinek Corey Duffel anno elég keményen beszólt), benne néhány frissebb trükkel. A Foundation másik ex-proja, Daniel Shimizu viszont Stevie és Duffellel ellentétben inkább visszavonul, úgyhogy a Jenkem gyorsan össze is szedte a legjobb pillanatait.

Nem lazítottak a nagy cipőcégek sem a héten: a Nike SB csapatának egy része megjárta San Franciscot és híresebb spotjait. Ishod még mindig a legjobb, néhány új Donovon Piscopo és Alex Olson trükköt is kaptunk, és egy óriás switch backtail is bekerült Antonio Duraotól.
Az Adidas filmese, Chris Mulhern egy hangulatos új videóban szedte össze a legjobb felvételeit a háromcsíkos márka ridereiről.
A Vans együttműködött a francia Öctagonnal, amihez egy rövid promo is született Joseph Biais elképesztő záró trükkjével.
A DC pedig a team tavalyi kimaradt anyagait gyúrta össze a Choppy D videóba. A márka egyébként is erősen kezdte az évet a Lynx visszahozatalával és a csapat is egyre jobb:

https://www.instagram.com/p/BebB80BnYYD/?taken-by=dc_skateboarding

Kijött egy Phil Zwijsen instaremix, Kenny Stanley berobbant a köztudatba egy brutális NBD-vel a Hollywood High 16-oson, és itt egy új montázs a GX1000 oszlopos tagjával, Yonnie Cruzzal. Beerősítettek a finnek is, a héten kaptunk egy részt Simo Makelától és Tommi Björktől is, mindkettőt érdemes csekkolni.

Apropó GX1000: a srácok ilyen sorcikat posztolgatnak instára, Nick Boserio is itt adott ki egy adag friss footyt magáról, ahogy Johnny Wilson is csak úgy kirakta ezt a rövid montázst a fél 917 teammel, a Polaros Andrew Wilsonnal és néhány FA/Hockey riderrel:

https://www.instagram.com/p/BedqSL4HnWL/?taken-by=john1wilson

Dr. Suciu rendel a L.E.S. skateparkban, Tiago pedig így adta be a 2017-es Trick Of The Yeart.

Nyakunkon a 2018-as Tampa Pro, hangolódásnak itt van a legutóbbi Tampa AM retró, 411VM stílusú összefoglalója.

A Lakai ellátogatott az oaklandi Lower Bobs DIY-ra, kijött a Stop Fakin 3 Pulaski része Bobby Worresttel, itt egy király új full videó a bécsi szomszédainktól, a Thrasher pedig Portlandből jelentkezett be Brent Atchley és a Grotto társulattal:

https://www.instagram.com/p/BeWRJNBDtGC/?taken-by=thrashermag

Ismét nagyott húzott a Nine Club, a legújabb epizódban Alex Olson volt a vendégük.

Egy jó kis olvasmány még a Jenkem új cikke, amiben egy műkritikussal elemeztetik a deszkás művészek alkotásait.