MGE SKATE JAM 2 – BESZÁMOLÓ

Múlt szombaton került megrendezésre a Magyar Gördeszkások Egyesületének második versenye, az MGE 2. Reméljük ti is ott voltatok velünk, de ha valahogy mégse jött össze, akkor itt van hiánypótlónak egy gyors összefoglaló az esményről!

Ezúttal nem egy teljes pályás versenyt hoztunk nektek, hanem úgy döntöttünk, hogy megidézzük New York utcáinak szellemét, és egy különlegesebb elemen fognak pörögni trükkök. A Medium és az MGE közös erővel épített nektek egy úgynevezett, BUMP TO BAR elemet, hogy azt egy BEST TRICK formációban zúzhassátok szét a hétvégi programon.

A megszokott kategóriák meneteinek sorrendjét is megkavartuk egy kicsit, mivel a 18 alatti csoportban a fiatalokkal úgy egyeztünk meg, hogy leszedjük a korlátot és ők anélkül versenyezhetnek. Emiatt kivételesen ők zárták a napot, hogy a zsűrit is rendesen megdolgoztassák egész estig, hiszen nem volt egyszerű a döntésünk! Ugyan Konda Fanni több trükköt adott mint a többiek, de mivel formátum szigorúan best trick volt, így a kategóriában Simon Gábor vitte a győztes címet egy brutál kickflippel. Azon viszont egy percet sem gondolkodtunk, hogy az egész napos deszkázása után Fanni vigye haza az egyik különdíjat.

SIMON GÁBOR BEST TRICK / KONDA FANNI KÜLÖN DÍJ

Egy kicsit előreszaladtunk, hiszen ahogy említettük, kivétlesen a 18 feletti kategóriával kezdtük a kontesztet. Itt persze már a korlát felett repkedtek a trükkök, sőt maga a korlát is használatba került. Utóbbit kizárólag Motyovszki Robi használta 50-50 shoveitjával, ami bármilyen király volt, nem tudta überelni Huba tökéletes bigspin flipjét, így itt Ő vitte a prímet!

A szponzorált kategóriban, a Zsűri teljesen eldobta az agyát, annyi iszonyat jó trükköt láthatott. Ott volt például Fofo dupla switch heelje, vagy mondjuk LézerLali duplalaser heelje, hogy néhányat említsünk. Ugyan Fanni után csak egy külön díjunk maradt volna, de annyira királyak voltak a tagok, hogy Fofonak előrántottunk még egy lapot gyorsan, és így Ő is külön díjjal térhetett haza.

Az abszolult nyertes trükk nem is volt kérdés, hiszen ebben a kategóriában egyedül Törek csúszta a korlátot, na de azt hogy baszki!!! Először azt hittük, hogy egy heelflip fiveo-t láthatunk tőle, de aztán inkább egy olyan gyönyörű frontside 180 switch nosegrindot pattintott, hogy mindenki álla leesett. Nem is volt kérdés, ő zsebelte be a zsetont!

PHOTO BY @tamasagardi1

Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttetek és nyugodt szívvel ki merjük jelenteni, hogy mindenki élte az elemet és kihozta magából a maximumot. Egész nap megállás nélkül, sötétedésig ment a deszkázás és durvábbnál durvább flippeket láthattunk még a verseny után is… Ugye Butha?! LATE HARDFLIP?! MII? Zárásul pedig nagy köszönet, így tényleg megérte megépíteni és összehozni ezt az eseményt!

GALÉRIA / PHOTOS BY @tamasagardi1 @blnt_kovacs