Múltcore

Van az a mondás, hogy az instagram miatt kevesebb videó készül, és kevesebb videóra is emlékszünk. Én azon kapom magam, hogy ahelyett, hogy megnéznék hosszabb video partokat inkább napi 20 percet instagram görgetéssel töltök el. Minimum.

Gondolkodtam, osztottam szoroztam és feltettem magamnak a kérdést:
Mi lenne ha ehelyett inkább minden harmadik napon csak egy hosszabb videót néznék meg?

Tudod, amikor kényelembe helyezed magad, hátradőlsz, vége a napodnak és minőségi kikapcsolódásban van részed.
Amikor formálódik a deszkás látásmódod, a stílusod és az ízlésed.

Nos, mivel nekem már rég nem volt ilyen élményem, (és mivel karantén van) minden 3. napon igyekszek posztolni egy viszonylag régi, de annál meghatározóbb videót.
Elsősorban a fiatal titánoknak, de talán a műveltebb veteránok sem sértődnek meg ha pár naponta műsorajánlóval szolgálok.

Gondolkodtam, hogy mi legyen az első videó, de arra jutottam, hogy kezdésnek egy nem túl távoli (13 éves) remekművel indítok.

Lakai – Fully Flared


Nem akarom fölöslegesen hypolni a videót. Aki ismeri az tudja, hogy amikor kijött senki sem hitte el. Ami nekem szemet szúr, az az, hogy a korszak legkeményebb street trükkjei találkoztak egy nagyon kreatív látásmóddal.

Egy nagyobb videónál az apróbb vágások, vágóképek, ritmusa, hangulata, színei, kompozíciói, helyei is legalább ugyanolyan fontosak, mint maguk a trükkök. A néző így nem csak a trükkök nehézségi fokára fog figyelni, hanem a kontextusra is. Kíváncsi lesz. Nem csak az a kérdés lesz benne, hogy ezt vagy azt a trükköt hogyan lehet beadni, hanem más dolgokon is elkezd gondolkodni.
Hogyan vették föl? Hol? Milyen kamerával? Hogy néz ez ki ilyen jól? Milyen zene megy alatta? Ha több kérdés fogalmazódik meg a néző fejében akkor annál érdekesebb neki a videó.

A Lakai videójában pedig nem csak kemény trükkök, érdekes vágások/filming található, hanem szétrobbanó tereptárgyak is.
Sőt, Laci szerint a deszkázás egyik legjobb véletlen pillanata pedig ez.
Ízelítőnek szerintem ennyi elég is, videót korrekten összefoglalja a második komment, szóval tovább nem fényezem.

Viszont marad még egy fontos kérdés:
Azok a robbanások valódiak?

Igen:

https://www.facebook.com/boardworld/videos/10155915245137803/

írta:hubbba