Múltcore /3/

411vm – Around The World 2

Jóval az internet, a snapchat filterek és a születési dátumom előtt gördeszkázás kicsit más volt. Volt egy ilyen dolog, hogy “Videó magazin”. 411vm. Az első. 1993-tól 74 epizódon keresztül egészen 2006-ig. Úgy nézett ki az egész, hogy kb. havonta dobáltak ki a tartalmat. A videóba kerülés pedig nem csak a legjobbak kiváltsága volt, hanem a fiatal tehetségek lehetősége is. A 411vm segítségével robbant be például Chris Cole, Sevie Williams, Jerry Hsu, és Josh Kalis is. A névlista nem teljes természetesen.

A 411vm nem csak sima epizódokat csinált, hanem nagyobb projektekbe is belefogott. Ma az Around The World 2 van terítéken.

Ez a videó olyan mintha a Travel Chanelt megfűszereznéd egy kis gördeszkázással.

Thaiföld, Lengyelország, Hong Kong, Ecuador, csak hogy 3 kontinens kapásból felkerüljön a listára. Az akkori deszkázás Michelin öt csillagos tagjait láthatod, de a videó nem csak ennyiről szól. A koncepció annyi, hogy beutazzák és be is mutatják a világot – ahogy ők látják.
Nem csak trükkök vannak benne. Történetek is. Nem kell óriási dolgokra gondolni, de pont emiatt valós az egész. A laikus olvasónak is elnyerheti a tetszését akár a sztorik tálalása, vagy az akkori látásmód. Beszélnek majmokról, tűzijátékról, trükkökről, és emlékezetes pillanatokról is.

írta:hubbba