múltcore /6/

Hosszú Hétvége

Nem csak húsvét van, de vasárnap is. Ilyenkor az étkezések általában hosszadalmasak, és megterhelőek. A nagy fáradtság közepette a 80′-90′ évek emberei leülnek a televízió elé kipihenni a hosszas beszélgetéseket. A fiatalok pedig csak annyiban különböznek, hogy kisebb átmérőjű képernyőt néznek. Ennek margójára nagypapaként nosztalgiacsomagot hozok. Ma három brand közül válogathat a néző:
Alien Workshop / Element / Zoo York.

Alien Workshop – Mind Field (2009)

Amikor először láttam ezt a videót, nem hittem el. A Mind Field rácáfolt arra a tévhitemre, hogy a régi videók nem olyan jók. Nem is gondolkodtam azon, hogy régebbi tartalmakat keressek/nézzek. Aztán elkezdtem nézni, és elkezdett érdekelni az, hogy milyen volt, hogyan fejlődött a régi gördeszkázás. Lesz benne switch wallride, nagyon hosszú fiftyk, változatos vágóképek, és alter rock zene.

Ismerős nevekből itt nincs hiány:
Heath Kirchart, Arto Saari, Mikey Taylor,
Anthony Van Engelen (AVE),
Josh Kalis, Dylan Reider, Omar Salazar, Jason Dill, Rob Dyrdek, Steve Berra, Grant Taylor, Jake Johnson, Tyler Bledsoe


Element EU – Rise Up (2005)

Mivel a 10-15 évvel ezelőtti európai gördeszkázásról viszonylag keveset tudunk így bátorkodtam fogódzkodót adni a témáról. A videóban a kontinens legjobb spotjait kutatják fel, és nem a megszokott nyugat európai országok tartoznak ide (Finnország, Svájc, Oroszország, vagy Észtország általában nem a klasszikus videó helyszínei).

Trükkök szempontjából számíts sok backside, és fakie flipre, illetve nyakatekert csúszásokból sem lesz kevés. A zene változatos, a kamerázás klasszikus. Ekkor még senkit sem zavart, ha a gördeszka kerekein kívül egy-két tenyér is leért a földre. Remélhetőleg téged sem fog zavarni, mert ilyen magas korlátokon és szegélyeken ma sem könnyű csúszkálni.

Akiket nagy eséllyel nem ismersz:
Janne Saario, Sebastian Hepp, Bas Janssen, Michael Mackrodt, Jo Lorenz, Jean Marc Soulet

https://youtu.be/QqFvIPe8JuU

Zoo York – City of Killers (2003)

Ha nem tudnám, hogy milyen évjáratú a videó akkor össze lennék zavarodva. A felbontás miatt az ősidőkre asszociálnék, de a trükkök olyan erősek, hogy sokkal későbbre tenném a vidi keletkezését. Őszintén szólva amikor elkezdtem nézni, nem számítottam túl sokra egy kis nosztalgián kívül.

Tévedtem. Nem egyszer a homlokom közepén találtam a szemöldökömet a döbbenettől. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mindez 17 éve történt.
Pár trükk a türelmetlenek kedvéért: (15:25) (10:15) (13:15) (13:27)

Featuring:
Brian Brown, Danny Supa, Forrest Kirby, Harold Hunter, Jeff Pang, Robert LopezMont, Todd Jordan, Zered Bassett

írta:hubbba