múltcore /8/

Emerica.

Az emerica csapatához tartozni nagy megtiszteltetés a gördeszkázás világán belül. Ekkor kezdtek el a nadrágszárak, és a cipők szűkülni. A ‘gnarly’ kifejezés megtette első lépéseit a kultúrában, és az emerica egyenlővé vált a hosszú korlátokkal, nagy sebességgel, és hatalmas lépcsőkkel. A zene a stoner rock irányába kalibrálódott (természetesen kivételekkel), és előkerültek a kockás ingek. A brandnek talán ezek a legfontosabb végjegyei, és két különleges videót ajánlok. 7 év különbség van köztük, és abban az időszakban talán a legnépszerűbb stílus volt az övék. Mindenki olyan akart lenni mint ők, ha nem is teljesen, de egy kicsit mindenféleképpen.
Ma a this is skateboarding és a stay gold van górcső alatt.

Emerica – This is skateboarding
(2003)

A második nagyobb volumenű videó, 2 év alatt készült, de még most sem fér a fejembe, hogy hogyan sikerült ennyi, és ilyen minőségű anyagot összegyűjteni. Klasszikus remekmű, viszont nem annyira közismert. Egyre gyakrabban lepődök meg azon, hogy milyen magas színvonalú gördeszkázás volt a 2000-es évek elején, és egyre jobban megbecsülöm. Miután ezt a videót megnézed, szerintem te is meg fogod.
Sajnos Reynolds része néma, egyelőre nem találtam megoldást a problémára, de ha találok, akkor frissítem a cikket.

Akik benne vannak:
Aaron Suski, Andrew Reynolds, Austin Stephens, Braydon Szafranski, Bryan Herman, Chris Senn, Darren Navarrette, Ed Templeton, Erik Ellington, Heath Kirchart, Kevin Long, Leo Romero, Matt Allen, Tosh Townend

Extras

ha érdekel az Emerica, akkor ajánlom, ezt a videót, és így többet megtudhatsz a turnéjuk hangulatáról. Ez nem a trükkökről szól.
Ne lepődj meg rajta, hogy hosszú, régen a tartalmat keményen szórták az ember fejére, mert fizetett érte.


Emerica – Stay Gold (2010)

Sokaknak nem kell bemutatni ezt a videót, s valószínűleg a nevek sem fognak túl sok fejtörést okozni. Tíz éve ez a nagyon meghatározó tényező a mai napig befolyásolja a gördeszkázást, és a gördeszkásokat. Sok ma már évek óta deszkást ha megkérdezek, hogy melyik videó hatott rá, akkor ezt a videót említi meg nekem. Ha kíváncsi vagy, hogy miért, akkor nézd meg. Bryan Herman, és Reynolds partja kötelezően ajánlott, ha még nem láttad.

Akik benne vannak:
Aaron Suski, Andrew Reynolds, Ben Krahn, Brandon Westgate, Braydon Szafranski, Bryan Herman, Chris Senn, Collin Provost, Ed Templeton, Heath Kirchart, Jamie Tancowny, Jerry Hsu, Justin Figueroa, Kevin Long, Leo Romero, Marisa Dal Santo,
Marquis Preston


Bónusz+

Ha már sok a kontent, akkor már azt is megemlítem, hogy a riderek mit gondolnak a videókról. Tájékozódhatsz arról, hogy melyik zenét, melyik videót, és kinek a partját élvezték a legjobban.

írta:hubbba