Múltcore /9/

Transworld (1999-2002)

Itt van négy Transworld klasszikus vsaárnap estére, hogy ne csak a Thrasher videóiról tudj majd mesélni az unokáidnak, ha a gördeszkázásról kérdeznek majd. Ha egyik sem ismerős, akkor pedig nézz bele mindegyikbe, ingyen van.
Terítéken: Feedback / The Reason / i.e. / In Bloom.

Feedback (1999)

Talán ez a videó adja legjobban vissza azt, hogy milyen élmény is lehetett akkoriban igazán gördeszkázni. Anno VHS kazetták nézegetésével teltek a hétköznap esték. Amúgy nem csak a nosztalgiavonat miatt érdemes megnézni, vannak érdekes trükkök is benne, amelyek mai szemmel egészen üdítőek. Reynolds, AVE, Muska, és Arto Saari nevei pedig garantálják a minőséget.

Akik benne vannak:
Andrew Reynolds, Anthony Van Engelen, Arto Saari, Bam Margera, Chad Muska, Geoff Rowley, Jason Dill, Kerry Getz, Mike Maldonado, Neal Mims


The Reason (1999)

Mi az oka annak, hogy gördeszkázunk? A kérdést elég jól megválaszolja ez a videó. Minden szereplőnek egy kicsit más oka van, és ez a stílusból is lejön. Stevie Williams szerint az akkori napok a rendőrök előli futásról, a deszkázásról, és chillről szóltak. Ez volt ismételve annyi kiegészítéssel, hogy az ember néha lement a boltba. A véget nem érő linejai is elég jól tükrözik mindezt. Cairo Foster viszont lineok helyett egy etalon partot hagyott ránk, amit érdemes időről időre újranézni.

Akik benne vannak:
Opening Montage, Gershon Mosley, Cairo Foster, Danny Montoya, Danny Gonzales, Moses Itkonen, Paul Machnau, Rick McCrank, Colin McKay Stevie Williams, Matt Mumford

https://youtu.be/hYz78yn4mZQ

i.e. (2000)

Kiváló gördeszkázás. Itt ennyi számít. A zenék inkább kiegészítik az élményt. Visszafogottabbak, miközben a trükkök időtállóak, a mozdítható padokat pedig elég sok helyre odarakják. Kicsit lassabb, nyugodtabb tempót ad a videó, de az estéhez dukál. Ha pedig nincs időd, akkor csak Daewon Song partját nézed meg, és utána a többire is kíváncsi leszel.

Akik benne vannak:
Anthony Pappalardo, Caine Gayle, Daewon Song, Diego Bucchieri, Mark Appleyard, Rob Dyrdek


In Bloom (2002)

Ebben a videóban ma már jól ismert deszkások dolgoznak azért hírnévért, ami ma övezi őket. Szerintem tök jól visszaadja, hogy a gördeszkázás nem az elmúlt tíz év alatt fejlődött oda ahova fejlődött. P.Rod linejai erről tanúskodnak. Itt van még Chris Cole is, aki sokszor stílusváltáson ment keresztül, ennek egyik állomása ez a videó volt. Tony Trujillo a medencék szétdeszkázásáért volt felelős, ez a feladat pedig hiba nélkül teljesült. Ha pedig nem tudod, hogy ki az az Evan Hernandez, akkor kötelezően ajánlott a videó.

Akik benne vannak:
Evan Hernandez, Chris Cole, Mikey Taylor, Tony Trujillo, Paul Rodriguez

https://youtu.be/awL_O8f3QQw

írta:hubbba