My First Skateboard a Mediumban!

Ahogy ezt már ezerszer elmondtuk, mi itt a Mediumnál szeretnénk többek lenni egy skateshopnál és aktívan terjeszteni a gördeszkás kultúrát. Ezt nem lehet elég korán kezdeni, így igazán örültünk amikor felkerestek bennünket, hogy mi is legyünk részei annak a néhány európai skateshopnak, akik megjelentetik a legendás san franciscoi gördeszkás, Karl Watson gyerekeknek szánt “mesekönyvét”, melyet Henry Jones illusztrált.

Nézzük meg mi is ez, és kik is állnak a My First Skateboard mögött!

Karl Watson

Karl Watson a 90’es évek híres/hírhedt san fransiscoi spotjáról, az Embarcaderoról elhíresült társaság tagja, ahol olyan arcok tűntek fel, mint Mike Carroll és Henry Sanchez. Karl a technikai deszkázás egyik úttörője, aki a mai napig aktívan hajt és mellette, az általa alapított Organika megszűnése óta, az Expedition One egyik kulcsfigurája. Végtelenül pozitív figura, akinek saját karrierje mellett többek közt olyan tehetségek felfedezését köszönhetjük, mint a Numbers és Adidas pro Miles Silvas.

Henry Jones

Henry Jones napjaink egyik legkedveltebb deszkás illusztrátora, akivel valószínűleg mindenki találkozott már az Instagramon. Rajzaiban, melyet eleinte a helyi skateshopban megfordult emberek ihlettek, remekül és humorosan kapja el azokat a meghatározó pillanatokat, amik épp egy trükköt, vagy a gördeszkás kultúra részeként bármelyikünknek ismerős szituációt jellemeznek, legyen az egy wallride, vagy amikor egy ismeretlen kérdez bennünket a deszkázásról.

My First Skateboard

Valószínűleg született már olyan gyerekkönyv, amiben gördeszkáznak, de az biztos, hogy ez az első amit igazi gördeszkások alkottak azért, hogy a legkisebbekkel is megismertethessék a kultúránkat. A könyv üzenete egyértelmű: a gördeszkás közösség nyitott, elfogadó, rengeteget adhat és már a legfiatalabb deszkásokat is tárt karokkal várja.

Ugyan a könyv célja az, hogy a gyerekeket inspirálja, nekünk felnőtteknek is érdemes a kezünkbe venni, hogy emlékeztessen miért is maradtunk a deszkázás mellett.

Ha szeretnétek még többet megtudni keressétek fel a projekt honlapját és olvassátok el a VICE, vagy a Berrics interjúját a készítőkkel.

A My First Skateboard könyvet pedig megtaláljátok a boltban és a webshopon.