Múltcore /7/

nike – Nothing but the Truth (2007)

Vannak akik unják, vannak akik utálják, és vannak akik imádják.
Ma a Nike soha nem látott mértékben befolyásolja a gördeszkázást a szponzorációkkal, eseményekkel, versenyekkel.
Nem mindig volt ez így. 18 évvel ezelőtt a nike skateboarding közel sem volt akkora játékos, mint most. A skateboarding-ág 2002-ben indult, és két évvel később (2004) Paul Rodriguez és Lewis Marnell csatlakozott a márkához. Három évre rá készült el az első videójuk.

A videóról annyit, hogy a fele baromság, a fele pedig kiváló gördeszkázás. Valamiért a partok közé beékelődtek “filmek” a gördeszkásokról. Az alapötlet annyi, hogy minden deszkás készíthet magáról egy kisfilmet, amit ők maguk rendeznek majdnem teljes szabadsággal. A “vicc” az egészben annyi, hogy a forgatási körülmények viszont nagyon filléres megoldások. Igazából nem értem , hogy ezek részek miről is szólnak valójában. Beöltöznek, és beszélnek mindenféle dolgokról, biztosan sok pénzt elköltöttek rá, de végül is sok hozzáadott értékét nem látom. De nem emiatt az ellentmondás miatt osztom meg a videót. Szerintem a nike ilyenkor még nem igazán értette, hogy a gördeszkázás miről is szól, (sokak szerint még ma sem) és valamiért nem volt nekik elég az, hogy egy jó gördeszkás videót összerakjanak.

Ami miatt szerintem érdemes megnézni az egyszerűen gördeszkázás magas színvonala. Talán a cég már akkor is tudta, hogy merre vigye a (számára) sportágat. De akkor még nem volt annyira erős, és ez jól látható. Adottak voltak a tehetségek, a jobbnál jobb deszkások a márkánál, de ekkor még inkább a cég alkalmazkodott. Ekkor még a deszkások egyénisége nem volt annyira átitatva a konglomerátum által. Ez a videó azért érdekes, mert megmutatja a nulladik kilómétert. A nike nulladik kilóméterét. A videó deszkázása pedig magáért beszél.

Akik benne vannak:
Brian Anderson, Cesar Gordo, Chet Childress, Clark Hassler, Dan Murphy, Daniel Shimizu, Danny Supa, Daryl Angel, David Clark, Fabio Cristiano, Gino Iannucci, Grant Taylor, Justin Brock, Lance Mountain, Lewis Marnell, Omar Salazar, Paul Rodriguez, Reese Forbes, Rodrigo Petersen, Stefan Janoski, Todd Jordan, Wieger Van Wageningen

Ha téged zavar, hogy folyamatosan tekergetni kell, akkor kattints ide a bullshit-mentes verzióhoz.
(sajnos nem a legjobb minőség, de egybe nézhető.)
Vagy: A videó youtube oldalán a komment-szekcióba beírtam a partokat a könnyű tájékozódás érdekében

Lewis Marnell 4:40
Todd Jordan 9:40
Wieger Van Wageningen 14:47
Fabio Cristiano / Cesar Gordo / Rodrigo Peterson 18:20
Chet Childress 24:14
Grant Taylor / Clark Hassler 28:13
Daniel Shimizu 33:30
Dan Murphy 38:10
Danny Supa 41:20
Reese Forbes 46:20
Brian Anderson & Gino Iannuci 50:10
Stefan Janoski 54:20
Omar Salazar 58:08
Paul Rodriguez 1:05:18

írta:hubbba