Trap’n Skate és Bomb The City beszámoló

Több hete már, hogy ismét egy frankó dupla progis hétvégén estünk túl.

Elsőnek 20-án szombaton a Trinity records-szal közös szervezésben került megrendezésre a Trap’n Skate nevű Trap buli, ahol a napot egy best trick contesttel vezettünk fel. Kiválasztottunk egyet az ex-medium gördeszka pálya elemei közül, amit szépen megutaztattunk nektek, hogy csapassunk egyet rajta. Annak ellenére, hogy nem olyan sokan tudtatok eljönni (ki tudja, hogy a hőség, az elem, vagy a zene nem adta? – ezt válaszoljátok meg Ti), egy jó kis hangulatú verseny kerekedett belőle. Talán a 18 év alatti kategóriát élveztük a legjobban, király hogy mennyire élik és rajta vannak, hogy beadjanak egy olyan trükköt is akár, amit még ilyen elemen soha (ugye Fanni, vagy Gyuresz a feeble fs?!)

Persze 18 év felett is rengeteg jó trükköt láthattunk, ami közül kiemelném a cseh Emil Wolan gyönyörű bs nosebluntját. Eszméletlen szép volt, és persze így be is húzta az első helyet.

Helyezettek:

18 alatt:

1. helyezett: Gyurika, 2. helyzett Simon Gábor, 3. helyezett Vágó Dani

18 felett:

1. helyezett: Emil Wolan, 2. helyezett: Thomas Yanka, 3. helyezett: Boi

Küldön díj:

Külön díj: Konda Fanni

Nem sokkal 7 előtt a mi részünkről a napot be is fejeztük, mivel kezdődtek a koncertek, illetve a pályát is összekellett rántanunk, hogy visszavigyük a helyére, hogy aztán kezdődhessen a másnapi csapatás.

Nagyon köszönjük a Monsternek a segítséget és a támogatást, meg persze mindenkinek aki kinézett hozzánk!

Vasárnap, Bomb The City:

Ezúttal a cseh, pontosabban prágai DarkSlide skateshopot üzemeltető tulajdonos és brigádjának Bomb The City versenysorozatába csatlakozhattunk be, Budapesten helyet adva a szett legújabb állomásának.

Ennek a megmozdulásnak a lényege az volt, hogy utcán spotról spotra menjünk és adjuk a trükköket, amiért persze cuccok járnak. A gyülekező a mediumban volt, majd irány az első megállónk, ami alapból az Erzsi híd alatti kicsúszós szegély lett volna, de az építés miatt igencsak használhatatlan lett, így rögtönözve a Várkert Bazárnál található C-padkát vettük támadásba. Itt el is kezdődött a gyors szessön, ahol csak záporoztak a padkás trükkök, hogy végül Fofo bs tail flip out-tal, Záhonyi B nollie flip 50-50-vel, Szépvölgyi Dávid nose-nollie heel out-al és a srác, akinek hirtelen nem tudom a nevét shoveit 50-50-vel zsebelje be a nyereményeket.

Következő állomásunk a Fővám tér volt. Itt kezdetben bajban voltunk, mert leszakadt az ég, viszont hamar elállt az eső és fel is száradt a spot. Jöhetett a kövi fél órás veretés, ahol ismét Fofo (fip front krux), ZB (dupla nollie flip a hármasról), Csere Attila (teli krux a lépcső fokot) és szintén Szépvölgyi Dávid zsebelték be a szetteket.

Ezt követően egy hosszabb csapatásra indultunk a Rióba, ahol három külön elemre szétszedett free session jött. Elsőnek a slappy került sorra, amin hatalmasat mentetek. Itt is 3 győztest választottunk: Boros Ákos, Boiszi, Janka és Szabó Norbi húzta be legjobb trükköket.

Második elemnek jöhetett a piramis, amin szintén jobbnál jobb trükkök peregtek, hogy végül a legjobb hármat Mika, Norbi és Mihi húzza be. Számomra abszolút best volt Mikának az alley-oop bs flipje, olyan stílóban, hogy leesett az állunk.

Utoljára az egyik új negyed ívet vettük használatba, amin a cseh srácok csak dobálták a trükköket, de mivel ők team riderek, ezért most nem vettük figyelembe a díjazásnál, viszont, volt egy random spanyol vendégünk @bucleskate, aki repkedett, csúszkált, mindent csinált az íven, így ő kapta az első hely nyereményeit. Ezután Gyurika is olyanokat adott, hogy élvezet volt nézni. Szintén meglepetésnek ért minket, hogy Kazal is közösen csapatta velünk és jött az őt jellemző felhőtlen deszkázással és íves trükkjeivel, így ő is bezsebelt egy helyezést.

Iszonyatosan jól éreztük magunkat, amit a csehek is alátámasztottak, az eddigi állomások közül ez volt eddig a legjobb és ezt csak is nektek köszönhetjük!

Nagyok vagytok!

Illetve ezúton megint csak köszönet jár a cseh srácoknak a lehetőséget, a nereményeket pedig a Socket Hardware-nek, a Boardmag CZ-nek és a Vans EU-nak!

Képek by @drodproduction: